Géppuskatűz elől menekült az afgán elnök

Vágólapra másolva!
Fedezéket keresve kellett elmenekülnie egy kabuli ünnepségről az afgán elnöknek és más állami tisztviselőknek, mert egy autóból hirtelen lőni kezdtek rájuk automata fegyverrel. Hamid Karzait betuszkolták egy kocsiba, és kimenekítették a helyszínről, ahol a lövések miatt kitört a pánik. A támadás során egy ember meghalt, tizenegyen megsérültek - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Fedezéket keresve el kellett menekülnie Hamid Karzai afgán elnöknek és tőbb más afgán állami tisztségviselőnek egy kabuli nyilvános ünnepségről, mert ismeretlenek automata fegyverből tüzet nyitottak. Százak menekültek el pánikban az elnöki palota közelében lévő helyszínről, amikor meghallották a fegyverropogást.

Egy amerikai tudósító látta, amint a testőrök betuszkolják Karzai elnököt egy gépkocsiba, és nagy sietve elszállítják a helyszínről. Az afgán védelmi minisztérium közlése szerint Karzai és a kormány összes tagja sértetlenül vészelte át a támadást, és biztonságban van.

A kormányellenes tálib felkelők egy szóvivője közölte: "a mi embereink lőttek Karzaira". Zabihullah Mudzsahid szóvivő mobiltelefonon tájékoztatta erről egy nyugati hírügynökség tudósítóját.

A támadásban egy ember meghalt, és tizenegyen megsérültek - írja a BBC. Az incidens által félbeszakított ünnepségen az inváziós szovjet hadsereg afganisztáni vereségéről, illetve a szovjetbarát kormány 1992-es bukásáról akartak megemlékezni.