Tengerbe zuhant egy ukrán helikopter - 20 halott

Vágólapra másolva!
A Fekete-tengerbe zuhant hétfőn egy ukrán Mi-8-as helikopter. A balesetben 20 ember meghalt. A szerencsétlenség egy - a parttól 70 kilométerre lévő - gázkitermelő platformon történt.
Vágólapra másolva!

A Fekete-tengerbe zuhant egy ukrán helikopter hétfőn - közölte az állami tulajdonban lévő Naftogaz vállalat szóvivője. A vállalat által közzétett első hírek szerint a fedélzeten tartózkodó 20 személy közül 19-en meghaltak, és egy utas sérülésekkel túlélte a balesetet, ám délután a rendkívüli helyzetek minisztériuma közölte, hogy a sérült is meghalt. A közlemény szerint a Mi-8-as típusú helikopter hátsó rotorjával beleütközött egy part menti gázkitermelő platformba.

A gépet egy tanuló pilóta vezette, oktató felügyelete mellett.

Valentyin Zemljanszkij szóvivő elmondta, hogy a váltószemélyzetet szállító helikopter leszállni készült a parttól 70 kilométerre fekvő platformon. Hátsó rotorjával azonban eltalált egy tartóoszlopot, majd a tengerbe zuhant. Az utasok többsége a gázkitermelő cég alkalmazottja volt.

A Mi-8-as helikoptert az egykori Szovjetunió országaiban széles körben használják a polgári légi közlekedésben, illetve a hadseregben. A gyakran bekövetkező balesetek oka általában a gyatra szervizelés, valamint a gépek egyre magasabb életkora. A múlt hónapban az ukrán határőrök egyik helikoptere zuhant a Fekete-tengerbe, tizenketten meghaltak.