Felrobbantották a Shell egyik olajraktárát Nigériában

Vágólapra másolva!
A BBC szerint szombaton ismeretlen fegyveresek felrobbantották a Shell olajtársaság egyik olajraktárát Nigériában. A cég szóvivője szerint a támadás miatt bizonyos munkafolyamatokat le kellett állítani.
Vágólapra másolva!

Nigériai milicisták felrobbantották a Shell nemzetközi olajtársaság egyik olajraktárát a Niger folyó deltájában. A BBC szerint a támadás következtében a cég egyes olajtermeléshez kapcsolódó munkafolyamatai is veszélybe kerültek. Az elmúlt néhány hétben ez volt az ötödik ilyen jellegű támadás az olajcég nigériai létesítményei ellen. A brit lap szerint a terrorcselekmények következtében kialakult csökkenő tendenciájú kitermelés akár az olaj világpiaci árára is hatással lehet. A robbantást egyelőre egyik fegyveres csoport sem vállalta magára.

Nigériában naponta 2,1 millió hordó olajat termelnek, amelynek felét a Shell adja. Egy múlt hónapban, az olajcég által üzemeltetett olajvezeték ellen elkövetett robbantás miatt azonban a társaságnak egyelőre drasztikusan csökkentenie kellett a kitermelés ütemét. A cég szóvivője a támadással kapcsolatban elmondta: a robbanás után az olaj egy része kifolyt, ezért - hogy az olaj ne szennyezze tovább a környezetet - bizonyos munkafolyamatokat le kellett állítanunk.