Kémrepülő lelövéséről vitáznak a grúzok az oroszokkal

Vágólapra másolva!
Pilóta nélküli grúz kémrepülőgépet lőttek le a Grúziától elszakadni akaró Abházia felett - állítják abház forrásokra hivatkozva az oroszok. Mihail Szaakasvili grúz elnök tagadta a hírt. Az államfő kijelentette: a tartomány elszakadása miatt Grúzia nem akar háborúzni Oroszországgal.
Vágólapra másolva!

Grúzia nem akar háborúzni Oroszországgal - jelentette ki Mihail Szaakasvili grúz elnök csütörtökön Batumiban, ahol orosz újságírók kérdéseire válaszolt.

A tájékoztatóval egy időben közölte az orosz Interfax hírügynökség abház forrásra hivatkozva, hogy a szakadár Abházia területe felett megint lelőttek egy pilóta nélküli grúz kémrepülőgépet.

A grúz belügyminisztérium, majd Szaakasvili tagadta a hírt. A grúz elnök kijelentette: "Éppen most beszéltem a védelmi minisztériummal, semmit sem lőttek le". Szaakasvili a háborúról azt mondta, hogy "pár napja közel voltunk hozzá, a veszély azonban megmaradt." "A konfliktushoz azonban két fél kell", és Grúzia nem akar az egyik fél lenni - jelentette ki.

Oroszország kedden 400 légideszantost küldött csapatai megerősítésére Abháziába, és csütörtökön közölte, hogy további katonákat is küldhet válaszul a grúz erők felvonultatására. A moszkvai védelmi minisztérium szerint "ennek egyetlen célja, hogy fenntartsák a békét, megelőzzék a vérontást".