Vágólapra másolva!
Megnősült II. Erzsébet legidősebb unokája, Peter Phillips, aki a 11. a trónutódlási rangsorban. Választottja egy kanadai lány, akinek át kellett térnie az anglikán hitre.
Vágólapra másolva!

Örök hűséget esküdött szombat délután Peter Phillips, II. Erzsébet brit királynő legidősebb unokája. Anna hercegnő 30 éves fia a polgári családból származó, vele egykorú kanadai Autumn Kelly vállalatvezetési tanácsadót vette feleségül. A magánjellegűnek minősített ceremónia az ősi windsori királyi kastély Szent György kápolnájában zajlott, 300 vendég, köztük az uralkodó és szinte teljes családja jelenlétében.

A ceremónián csak Vilmos herceg, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, a brit trón második számú várományosa nem vett részt, mert ő egy másik esküvőn jelent meg Kenyában. Megfigyelők azt emelték ki, hogy Vilmost jelenlegi barátnője, Kate Middleton képviselte hivatalosan, ami fontos jelzés arra, hogy Kate már szinte a herceg menyasszonyának számít. Az is felröppent, hogy hamarosan Vilmos öccse, Harry is bejelentheti eljegyzését a dél-afrikai illetőségű Chelsy Davyvel, akivel évek óta tart kapcsolata, ennek ellenére a lányt állítólag csak a szombati esküvő során mutatta be hivatalosan is a királynőnek.

Peter Phillips a 11. a brit trón várományosainak sorában, újdonsült felesége viszont katolikus család leszármazottja, pedig a brit trónöröklési törvény szerint Nagy-Britannia trónjára katolikus uralkodó nem ülhet, sőt még olyan sem, akinek házastársa katolikus. Ezért Autumn Kelly hivatalosan áttért az anglikán hitre, hogy férjének ne kelljen lemondania trónigényéről.

A pár 2003-ban, a Forma 1 kanadai nagydíján ismerkedett össze. Phillips hetekig nem árulta el új barátnőjének, hogy az angol királynő unokája; Autumn véletlenül jött rá erre, amikor egy újságban meglátta, kivel is hozta össze a sors.