Grúzia szerint felfegyverzik az oroszok Abháziát

Vágólapra másolva!
Grúzia egy kémrepülő felvételeire hivatkozva, vasárnap azt állította: Oroszország nehézfegyvereket telepít Abháziába, a Grúziától elszakadni kívánó kaukázusi régióba.
Vágólapra másolva!

Grúzia azzal vádolta meg vasárnap Oroszországot, hogy nehézfegyvereket telepít Abháziába, a kaukázusi ország szakadár régiójába. A grúz belügyminisztérium nyilvánosságra hozott egy kémrepülőgép által készített videofelvételt.

Ezen a tárca szerint az látható, amint az oroszok nehézfegyvereket telepítenek Abháziába, megsértve ezzel a térségben tartózkodó orosz békefenntartók mandátumát. A felvételből nem derül ki, pontosan hol készült, és milyen típusú járművekről van szó.

Oroszország április végén jelentette be, hogy növeli katonái létszámát Abháziában, valamint a Grúziától szintén elszakadni kívánó Dél-Oszétiában, azzal vádolva Grúziát, hogy katonai akcióra készül a szakadár térségek ellen.

A grúz belügyminisztérium szóvivője arról is beszámolt, hogy a grúz hatóságok vasárnap reggel rövid időre őrizetbe vettek öt orosz békefenntartót, miután páncélozott járművükkel összeütköztek egy grúz autóval Zugdidi városban. Az autót vezető nő könnyebben megsérült. A békefenntartókat nem sokkal az incidens után szabadon engedték.