Rudolf Hess-bélyeget adott ki a német posta

Vágólapra másolva!
Hitler egykori helyettesét, a nürnbergi per főbűnösét, Rudolf Hesst ábrázoló bélyeget állított elő, igaz akaratán kívül, a német posta, a Deutsche Post. A német neonácik, a posta egyik szolgáltatását fordították jogtalanul saját meggyőződésük propagálására.
Vágólapra másolva!

A több mint 20 Hess-bélyeg előállításáról a Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) meglehetős kárörvendő hangnemben számolt be Deutsche Stimme című hírlevelének legfrissebb számában, s az abban foglaltakat szerdán a posta szóvivője hivatalosan is megerősítette.

A szóvivő, Dirk Klasen elismerte, hogy ismeretlen személyek kihasználták a Deutsche Post közelmúltban indított különleges szolgáltatását, amely internet útján lehetővé teszi személyes portrékat ábrázoló bélyegek készítését. A posta jóhiszeműen vezette be a szolgáltatást, nem gondolva arra, hogy ilyen célokra is használhatják.

A posta mostantól fokozottabb ellenőrzést vezet be, hogy ne történhessen meg, hogy tiltott motívumok kerülhessenek bélyegekre.

A szélsőjobboldali NPD hírlevélben azt közölte, hogy újabb hasonló akciót terveznek..

Hitler volt helyettese 93 éves korában, 1987 augusztus 17-én a hivatalos verzió szerint öngyilkosságot követett el egy spandaui börtönben. Halálának évfordulóján a német szélsőjobboldal azóta is ünnepének tekinti.