Kezdődik a pedofil gyilkosság pere Belgiumban

Vágólapra másolva!
Megkezdődött Belgiumban az a per, amelyben egy két évvel ezelőtti pedofil kettős gyilkosság vádlottja áll bíróság elé. A két kislány megölésével vádolt férfi tagadja bűnösségét, de több bizonyíték is ellene szól.
Vágólapra másolva!

A marokkói szülőktől származó, de 1967-ben Belgiumban született Abdallah Ait Oudot azzal vádolják, hogy 2006. június 9-én elrabolta, majd megfojtotta a 7 éves Stacy Lemmenst és a 10 éves Nathalie Mahyt. Utóbbi kislányt a tettes a gyilkosság előtt meg is erőszakolta.

A tárgyalás kezdetén fehér ingben, kopaszra nyírt fejjel megjelent vádlott higgadtan figyelte a három hétre tervezett per első aktusát, az esküdtek megválasztását, amit a vádirat ismertetése követ majd. Oudra akár életfogytiglani börtönbüntetést is kiróhat a bíróság, ha az esküdtszék bűnösnek találja őt a szörnyű tett elkövetésében.

A lányok egy zsibvásári forgatagban tűntek el, miközben Stacy anyja és Nathalie apja - akik élettársak voltak - egy közeli kávéházban szórakoztak. A lányok holttestét három héttel később találták meg egy vasúti pálya közelében.

A férfi mindvégig tagadta, hogy ő lenne a bűnös. Korábban azonban már ült három évet egy 14 éves lány 2001-ben történt megerőszakolásáért, Stacy és Nathalie eltűnésének napján pedig látták őt a kávéház környékén, és ruházatán ugyanolyan virágpolleneket fedeztek fel, amilyenek a holttestek megtalálásának helyszínén fellelhetők. Textilszálak elemzéséből azt is megállapították, hogy a két kislány ruházata és a férfi által aznap viselt nadrág "egymással erősen súrlódó érintkezésben" volt.

Bírói tanácsban ugyanaz a Stéphane Goux elnököl, aki 2004-ben Arlon városában irányította a pedofil gyilkosságokkal vádolt és végül életfogytiglanra ítélt Marc Dutroux egész Belgiumot megrázó ügyének tárgyalását. A mostani perben június 11-én várható ítélethirdetés.