Elszigetelt törzset fotóztak le Brazíliában

Vágólapra másolva!
Lefotóztak egy eddig a civilizácóval kapcsolatba nem került ismeretlen törzset a brazil-perui határon az őserdőben. A vörösre festett indiánok a felettük elszálló repülőgépet fenyegették íjaikkal. A fotókat azért készíttette a brazil kormány, hogy bebizonyítsák: a törzs létezik, és meg kell óvni élőhelyüket.
Vágólapra másolva!

Egy eddig a világgal kapcsolatba nem került őserdei törzset kaptak lencsevégre Brazília és Peru határán. A brazil kormány szerint azért fotózták le a bennszülötteket, hogy bebizonyítsák, a törzs létezik, és ezzel segíthetik megóvni lakóhelyüket. A képek repülőgépről készültek, rajtuk vörösre festett emberek láthatók szalmakunyhók körül, amint íjaikat és nyilaikat rázzák az ég felé, néhányan megcélozzák a gépet.

A világ körülbelül 100 olyan törzse közül, amelyek még nem kerültek kapcsolatba a civilizációval, több mint ötven Brazíliában vagy Peruban él.

A Survival International nevű, ilyen törzsek védelmével fdoglalkozó szervezet szerint az ismeretlen erdei törzsek kihalnak, ha nem óvják meg élőhelyeiket. A most lefotózott törzs ugyan virágzik, és létszáma gyarapodik, számos más hasonló kis népcsoportot a térségben a fakitermelés fenyeget.

A favágó társaságok erőszakkal kergetik el élőhelyeikről az őslakosokat, gyakran megölik őket, vagy az egyre kisebb területre szoruló törzsek egymással keverednek konfliktusba. Élőhelyeik elvesztésén kívül hétköznapi betegségek - akár egy egyszerű nátha - is komoly veszélyt jelentenek számukra.