Egybekelt két meleg pap Londonban

Vágólapra másolva!
Az anglikán egyház súlyos szabálysértésként értelmezi, hogy két meleg papja házasságot kötött Anglia egyik legrégebbi székesegyházában, a hagyományos liturgia szerint. A pár törvényesen is bejegyeztette élettársi kapcsolatát.
Vágólapra másolva!

Sajtóértesülések szerint az anglikán egyház szombat este bejelentette, hogy két homoszexuális papja egyházi rítus szerint házasságot kötött egy londoni templomban.

A The Sunday Telelegraph című brit vasárnapi újság úgy értesült, hogy Peter Cowell és David Lord Anglia egyik legrégebbi székesegyházában, a londoni Szent Bertalan Nagytemplomban kötött házasságot a hagyományos házassági liturgia szerint. A lap szerint a pár az egyházi ceremónia előtt törvényesen is bejegyeztette élettársi kapcsolatát.

Az anglikán egyház szóvivője a francia hírügynökségnek kijelentette: semmi ok sincs kétségbe vonni a házasság megtörténtét. "Számunkra ez a szabályok egy vagy több személy által történt súlyos megsértését jelenti" - tette hozzá.

Az anglikán egyház mélyen megosztott, amióta az amerikai anglikán egyház 2003-ban New Hampshire püspökévé szentelte a másságát nem titkoló Gene Robinsont.