Elégedett az RMDSZ és az MPP a választások eredményével

Vágólapra másolva!
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) számára a két legfontosabbnak tekintett helyszínen, Sepsiszentgyörgyön és Szatmárnémetiben is sikerült nyerniük a szövetség által versenybe küldött jelölteknek - közölte Markó Béla, az RMDSZ elnöke. Szász Jenő, az MPP elnöke szerint egy három hónappal ezelőtt bejegyzett párt képességeihez képest jó eredményeket ért el a Magyar Polgári Párt (MPP).
Vágólapra másolva!

Markó Béla emlékeztetett arra, hogy az első fordulót követően az RMDSZ-nek sikerült 148 polgármesteri tisztséget megszereznie, a második forduló után pedig újabb 30-35 városvezetői poszt megszerzésében reménykednek. Kijelentette: az RMDSZ a második fordulót is megnyerte. Hozzátette: a részvétel elég jó volt, mert ugyan régiónként különbözött a szavazási kedv, így egyes vidékeken az első fordulóhoz képest kisebb részvételt tapasztaltak, másutt nagyobbat, de összességében az érdeklődés nem volt kisebb, mint két héttel ezelőtt.

Szász Jenő, az MPP elnöke szintén elégedett pártja szereplésével, és arról számolt be, hogy a második fordulóban sikerült megnyerniük a polgármesteri széket Gyergyószentmiklóson, Gyergyóujfaluban, Tusnádfürdőn és Gyulakután, Zetelakán pedig az általuk támogatott független jelölt végzett az élen. Rámutatott: ötszáz helyi és megyei önkormányzati képviselői helyet sikerült megszerezniük a helyhatósági választások során, ami egy ilyen "zsenge korú" párt számára szép eredmény. Egyetlen taktikai hibájuknak nevezte, hogy a kampány heve miatt reményeik többről szóltak, mint amit lehetőségeik lehetővé tettek.