Szupertitkos brit kormányiratokat hagytak a vonaton

Vágólapra másolva!
Két szupertitkos iratcsomagot is találtak a héten londoni elővárosi vonatokon. A dokumentumokban többek közt az al-Kaida terrorszervezetről és az iraki biztonsági erők felkészültségéről volt szó. A pénzügyminisztérium szóvivője szerint a kormányt aggasztják a történtek.
Vágólapra másolva!

Újabb szupertitkos kormányiratokat találtak egy londoni elővárosi vonaton - jelentette vasárnap a The Sunday Times című vasárnapi brit lap. Az újság szerint a dokumentumok a brit kormány kábítószeres bűnözéssel, a terrorizmus finanszírozásával és a pénzmosás elleni harccal kapcsolatos politikájára vonatkoztak, és szerdán találtak rájuk a londoni Waterloo pályaudvarra tartó egyik szerelvényen.

Szerdán egy másik titkos iratcsomagot is elhagyott egy feledékeny brit kormánytisztviselő egy másik vonaton. A narancssárga borítékba csomagolt hétoldalas jelentés az al-Kaida terrorszervezetről, valamint az iraki biztonsági erők felkészültségéről készített legfrissebb brit hírszerzési értékeléseket tartalmazta.

Az újabb dokumentumok a The Sunday Times szerint Alistair Darling pénzügyminiszter hivatalos rezidenciáján a jövő héten tartandó tanácskozásra készült előkészítő iratok. A pénzügyminisztérium szóvivője közölte: a kormányt rendkívül aggasztják a történtek, és minden intézkedést megtesz, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló eset.