Videóval bizonyítják Castro élénkségét

Vágólapra másolva!
Közel fél év után új videofelvételeket mutatott be a kubai televízió az ország egykori vezetőjéről, Fidel Castróról. Az utóbbi időben felerősödtek a gyengüléséről szóló pletykák, főleg miután előfordult, hogy szokatlanul hosszú ideig nem jelentkezett újságcikkel sem
Vágólapra másolva!

Fidel Castro egy kertben beszélgetett Hugo Chávez venezuelai elnökkel - ez látható azon a felvételen, amelyet kedden mutatott be a kubai televízió. Január óta ezek voltak az első felvételek a hatalomból több mint két éve visszavonult vezetőről.

A melegítőt viselő 81 éves Castro soványabbnak, haja és szakálla fehérebbnek látszott, mint a korábbi képeken, de élénknek látszott, amint öccsével, Raúl Castro elnökkel és Hugo Chávezzel beszélgetett. A videofelvételnek nem volt hangja, és a megbeszélés tartalmát sem ismertette a televízió.

Hugo Chavez azt nyilatkozta, hogy a keddi találkozón az élelmiszeripari és energiaügyi válságról tanácskoztak. "Fidel ott ül, jól van, gondolkodik, ír és fontos stratégiákat gyárt Kuba és Latin-Amerika számára" - mondta a venezuelai elnök.

Fidel Castro februárban adta át a hatalmat öccsének. Azóta felerősödtek a pletykák, hogy egészségi állapota tovább romlott, főleg miután előfordult, hogy két hétig még újságcikk sem jelent meg tőle - jelentette a BBC havannai tudósítója.