Nem keresi tovább a rendőrség Madeleine-t

Vágólapra másolva!
Félreteszi a Madeleine-ügy aktáját a portugál rendőrség, miután sem a tavaly eltűnt brit kislányt nem találták meg, sem a szülők ellen nem tudtak elegendő bizonyítékot felhozni. A nyomozók korábban azt feltételezték, hogy az orvos szülők ölték meg véletlenül a gyereket, majd elrejtették a holttestet.
Vágólapra másolva!

Lezárja a rendőrség a tavaly májusban Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyét - írja a helyi sajtó értesüléseire hivatkozva a BBC. A portugál nyomozók korábban a kislány szüleit, Kate és Gerry McCannt, illetve egy harmadik személyt, Robert Muratot gyanúsítottak azzal, hogy közük van a gyermek eltűnéséhez, de két helyi lap úgy tudja, a vádemeléshez nincs elég bizonyíték ellenük.

Az akkor négyéves Madeleine-nek 2007. május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz, főleg britek látogatta üdülőközpontjában, miközben szülei a szállodától néhány méterre, baráti társasággal vacsoráztak. Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kísérte, különösen azután, hogy a rendőrség tavaly szeptember elején a szülőket nyilvánította gyanúsítottnak.

A portugál nyomozók szerint a nyugodt vacsora érdekében az orvos házaspár a gyermeknek altatót adhatott be, de ezt véletlenül túladagolhatták, és Madeleine meghalt. A család ezt a rendőrségi teóriát már korábban abszurdnak nevezte. A rendőrök azonban tartották magukat ahhoz, hogy a szülők elrejtették a holttestet, és ezt a kocsijukból vett DSN-mintákkal igyekeztek bizonyítani.

A BBC portugáliai tudósítója szerint az ügyet a rendőrség ad acta tette, vagyis nem fordít több energiát a nyomozásra. Az ügyet csak akkor veszik újra elő, ha új bizonyíték merül fel. A McCann házaspár szóvivője szerint jó hír, ha valóban lezárták a nyomozást, mert az azt jelenti, hogy már nem a szülőket gyanúsítják.