Életfogytiglanit kapott a német fekete özvegy

Vágólapra másolva!
Tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte csütörtökön a bíróság a német sajtó által fekete özvegyként emlegetett, 69 éves Lydia Lassen-Berge exprostit, aki a vád szerint legalább négy idős embert gyilkoltatott meg a pénzükért - egyiküket nem sokkal azután, hogy férjhez ment hozzá.
Vágólapra másolva!

A bűncselekmények súlyossága miatt a bíróság úgy rendelkezett, hogy a nő nem kérheti a szokásos 15 év után sem a hátralévő büntetés elengedését, azaz szabadlábra helyezését. Cinkosát, az 53 éves Siegmund Schlufter mezőgazdasági idénymunkást, aki azt vallotta, hogy Lydia Lassen-Berge megbízásából ő hajtotta végre a gyilkosságokat, 12 évi elzárásra ítélte a göttingeni bíróság.

A vád szerint a nő apróhirdetések révén lépett kapcsolatba leendő áldozataival: ezekben idős emberek házi gondozását ajánlotta. Legalább 15 férfitől mintegy 700 ezer eurót (164 millió forint) csalt ki - közvetlenül pénzt adtak neki vagy ajándékokkal lepték meg. Közülük négytől szabadult meg gyilkosság útján.

A nő végig tagadta, hogy bármiféle felelőséget viselne a körülötte rajzó idős férfiak halálában, magát mélyen hívő asszonyként jellemezte.