Fancia diákokat gyilkoltak meg Londonban

Vágólapra másolva!
Brutális kegyetlenséggel, számtalan késszúrással végzett két francia diákkal egy ismeretlen Londonban. A tettes a gyilkosság után felgyújtotta a lakást és elmenekült. Az ügyet vizsgáló rendőrfelügyelő azt mondta, nem látott még ehhez fogható horrort.
Vágólapra másolva!

Megdöbbentette a brit rendőröket annak a vasárnap történt, két francia diák életét követelő kettős gyilkosságnak a brutalitása, amelynek ügyében csütörtökön tartottak sajtóértekezletet a Scotland Yordon, a londoni bűnügyi rendőrség központjában.

A genetikai kutatásokkal foglalkozó két fiatalembert a gyilkos megkötözte, számtalan, a fejükre, a mellkasukra, a nyakukra, a hátukra célzott késszúrással végzett velük, majd benzinnel lelocsolta és felgyújtotta a lakást. A szomszédok azt követően riasztották a rendőrséget, hogy a lakásban - egy robbanás után - tűz ütött ki. Azt is látták, hogy egy fehér férfi futva távozott a ház elől.

A két áldozat már halott volt, amikor a lakás kigyulladt - állapították meg a helyszínre érkező rendőrök. "A sebek kiterjedése borzalmas. Azok közül, akik ezen az ügyön dolgoztak, még senki sem volt tanúja ilyen horrornak, én magam sem" - mondta döbbenetét nehezen palástolva Mick Duthie rendőrfelügyelő a csütörtöki sajtóértekezleten.

A 23 éves Laurent Bonomo és a vele egyidős Gabriel Ferez május 1-jén érkezett egy háromhónapos csereprogram keretében a brit fővárosba, hogy a nagyhírű Imperial College-ben végezzenek DNS-kutatást. Mindkét fiatal a közép-franciaországi Clermont Ferrand egyetemének volt eminens diákja. A brit rendőrség egyelőre nem talált magyarázatot a rémtettre - az egyik feltételezés szerint összetéveszthették őket valakikkel, esetleg az előző lakókkal.

A brutális gyilkosság kapcsán Valérie Pécresse francia felsőoktatási miniszter "felháborodásának és mély részvétének" adott hangot. Utoljára négy évvel ezelőtt, 2004 augusztusában vált gyilkosság áldozatává egy Londonban tanuló francia diák. Amélie Delagrange diáklánnyal egy 39 éves volt diszkós kidobóember végzett. A férfit idén februárban életfogytiglani börtönre ítélték.