Fiktív házassággal vádolnak magyarokat az USA-ban

Vágólapra másolva!
Vádat emelnek az Egyesült Államokban két magyar állampolgár - egy prostituált és egy bordély vezetője, valamint egy amerikai pornófilmrendező ellen. Azzal vádolják őket, hogy fiktív házasságot kötöttek, eskü alatt hamis nyilatkozatot tettek a bevándorlási hatóságoknak, és hamis adatokkal tévesztették meg a hivatalt.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Bevándorlási és Vámhivatal tájékoztatása szerint csütörtökön letartóztattak egy magyar prostituáltat és David Crawfordot, a pornóiparban David Lordként ismert filmrendezőt. A keresetlevél szerint Crawford amerikai állampolgárként fiktív házasságot kötött a 35 éves magyar prostituálttal, hogy az az Egyesült Államokban maradhasson. Mindkettejüket azzal vádolják, hogy a tartózkodási engedélyért folyamodva mindketten eskü alatt valótlanul azt állították, hogy együtt élnek.

A magyar nő tagadta, hogy valaha is foglalkozott volna prostitúcióval, de a hatóságok kiderítették, hogy ő egy másik, 33 éves magyar asszonynak dolgozott, aki magyar prostituáltakat foglalkoztató bordélyt működtetett 2004 és 2006 között a kaliforniai Van Nuys-ban. Az utóbbi nőt is letartóztatták, hamis tanúzással vádolják, illetve azzal, hogy megtévesztő nyilatkozatot tett a bevándorlási kérelmében. Az ICE szerint a bordélytulajdonos is fiktív házasságot kötött egy amerikai állampolgárral, hogy hozzájusson az állandó tartózkodási engedélyhez. A hatóságok előtt eskü alatt valótlanul azt állította, hogy háziasszony, és együtt él a férjével.

Az amerikai törvények értelmében legfeljebb öt év szabadságvesztéssel büntethető a hamis tanúzás, míg hivatalos okmányokban tett hamis nyilatkozatért akár tíz év börtönbüntetést is kaphat a vádlott.