Előzetesben a drogcsempészéssel gyanúsított magyarok

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezték a Görögországban elfogott magyarokat, akiket azzal gyanúsítanak, hogy heroint csempésztek a lakókocsijukban. A velük utazó kislányért közben kiutazott az édesapja, és szabadon hazatérhetnek.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezték a Görögországban, Híosz szigetén heroincsempészés gyanúja miatt elfogott három magyar turistát - közölte csütörtökön Kaizinger Tibor athéni konzul. A két férfi továbbra is Híoszon marad, a nőt Athénba szállítják, mert a szigeten nincs megfelelő hely a fogva tartására.

A konzul nem cáfolta, de nem is erősítette meg azt az értesülést, hogy az egyik elfogott férfi több évtizede az igazságszolgáltatásban dolgozik. A fogva tartás körülményeire a magyarok eddig nem panaszkodtak, a görögországi börtönökben a körülmények általában megfelelőek, kielégítőek - tette hozzá.

A szigeten múlt szombaton vették őrizetbe a három, Törökországból érkező magyar állampolgárt, mert lakókocsijukban 40,8 kilogramm heroint találtak. A felnőttekkel együtt utazott egy 11 éves kislány is, az egyik fogva tartott unokája, akit a görög hatóságok szerdán átadtak az időközben Athénba érkezett édesapjának. Hazatérésükről szabadon dönthetnek, ennek időpontjáról a konzul nem kívánt nyilatkozni.

A meghallgatáson jelen volt a kirendelt görög ügyvéd és a hivatalos tolmács, így nyelvi problémák miatt nem érhette hátrány a magyar állampolgárokat - mondta a konzul, aki a turisták érveiről nem tudott nyilatkozni. A konzulátus részéről senki nem képviseltette magát a meghallgatáson, de a kirendelt ügyvéddel felvették a kapcsolatot. A turisták korábban azt mondták, hogy nem tudják, miként kerülhetett autójukba a kábítószer. A gépkocsi utazásuk során többször maradt felügyelet nélkül, Törökországban hosszabb időt töltött egy szervizben is.