Jogosítvánnyal lehetne biciklizni Oroszországban

Vágólapra másolva!
Jogosítványhoz kötnék a kerékpározást Oroszországban egy előterjesztés szerint, amely hamarosan a parlament elé kerül. A sok baleset miatt a javaslat előírná, hogy a bicikliseknek is vizsgát kell tenni.
Vágólapra másolva!

Jogosítványszerzésre kötelezhetik az orosz kerékpárosokat, ha az orosz parlament, az Állami Duma elfogadja két területi - a Krasznodari és Belgorodi - törvényalkotó szerv előterjesztését. A vidéki képviselők azért terjesztették elő javaslatukat, mert szerintük egyre több az olyan közúti baleset, amely a biciklisták hibájából történik.

A leggyakoribb ok, hogy a kerékpáros ittas, de sokan közülük a közúti közlekedés szabályait józanul sem tartják be. Az is gyakori, hogy a biciklisták egy kézzel fogják a kormányt, s mindenféle ügyességi mutatványokat is végeznek a kerékpárral - olvasható az autonews című orosz hírportálon. Az előterjesztés szerint a kerékpárosokat és a mopedek tulajdonosait speciális vizsgára köteleznék, amelynek letétele után jogosítványt kapnának. Ezt ugyanúgy ellenőrizhetnék a közlekedési rendőrök, mint az autósok esetében.