Magyar trükkös tolvajok buktak le Ausztriában

Vágólapra másolva!
Az osztrák rendőrség őrizetbe vett négy magyar állampolgárt, akik sorozatban követtek el betöréses lopásokat Ausztriában. A tolvajok egyike útbaigazítást kért a lakástulajdonosoktól, és ezalatt a többiek kirámolták a lakásokat.
Vágólapra másolva!

Magyar trükkös tolvajokat vettek őrizetbe Ausztriában. Az osztrák rendőrség keddi tájékoztatása szerint a négy magyar állampolgárból álló banda Stájerországban, valamint Burgenland, Alsó-Ausztria és Felső-Ausztria tartományokban követett el betöréses lopásokat. Egyelőre tíz eset ismert a rendőrség előtt, a bűncselekményekkel okozott kár összesen körülbelül négyezer euró.

A módszer minden alkalommal ugyanaz volt: a társaság egyik tagja egy térképet terített autójuk, egy ezüstszínű Suzuxi SX 4 motorháztetejére, és útbaigazítást kért a kiszemelt áldozattól, röviddel azután, hogy az kilépett a lakásából. Amíg az útbaigazítást kérő elterelte a tulajdonos figyelmét, a három másik bandatag előzetesen lemásolt kulccsal bejutott a lakásba, és átkutatta készpénz és ékszerek után.