Szteroidokkal buktak le magyarok Ausztriában

Vágólapra másolva!
Feltartóztattak és pénzbírságra ítéltek két magyar férfit az osztrák főváros nemzetközi repülőterén, miután egyiküknél nagy mennyiségű anabolikus szteroidot és potencianövelő szert találtak. A két férfi azt mondta, hogy már máskor is szállítottak ilyen szereket, de csak saját fogyasztásra használják őket.
Vágólapra másolva!

Egy hete tartóztattak fel az osztrák hatóságok két magyar állampolgárt szteoridok birtoklása miatt a schwechati reptéren, de csak most csütörtökön adott hírt róla az osztrák hírügynökség. A két férfi egyike a thaiföldi fővárosból érkezett repülővel, és a poggyászából 28 500 pirula és ötezer milliliter anabolikus szteroid, valamint 750 potencianövelő tabletta került elő.

A reptéren várt rá egy férfi, akinél szintén voltak szteroidok: ampullákban folyadék, illetve tabletta formájában is. A szereket - amelyek összértéke meghaladja a 20 ezer eurót - lefoglalták. A két férfi ellen eljárás indult csempészet gyanújával. Kihallgatásukon elmondták, már többször utaztak Thaiföldre kifejezetten azért, hogy szteroidokat szerezzenek be ott, mint mondták, "kizárólag saját fogyasztásra".

Mint azt egy repülőtéri vámügyi tisztviselő elmondta, gyanítható, hogy mindkettejüknek jövedelmező vállalkozása működik Magyarországon. A hatóságok közlése szerint egyikőjüknek sem okozott gondot a kiszabott 450 eurós pénzbüntetés kifizetése.