Részegen száguldozott egy magyar Ausztriában

Vágólapra másolva!
Ittasan, világítás nélkül, a megengedett sebességet sokszorosan átlépve próbált meglépni egy magyar sofőr a rendőrök elől Ausztriában. A Salzburg tartományban dolgozó fiatal férfi autóját egy facsoport állította meg, de még gyalog is menekülni próbált, sikertelenül.
Vágólapra másolva!

Százhatvan kilométeres és azt meghaladó óránkénti sebességgel, világítás nélkül, ittasan, lakott területeken is száguldva menekült a szombatra virradó éjszakán az őt üldöző osztrák közlekedési rendőrök elől egy Ausztriában dolgozó fiatal magyar férfi Salzburg tartományban.

Osztrák rendőrök rutinjellegű szondáztatást végeztek az L222-es számú országúton Mariapfarr község területén. A gépkocsiján arra haladó 25 éves magyar el akarta kerülni, hogy megszondáztassák, és kiderüljön ittassága. A rendőrök megállásra felszólító jelzést adtak neki, de a magyar autós lassítás nélkül elszáguldott mellettük. Ekkor a rendőrök üldözőbe vették. A menekülő autós lekapcsolta járművének világítását, azt remélve, hogy az üldöző rendőrök így szem elől tévesztik.

Mauterndorf településen egy beláthatatlan éles kanyarban megelőzött egy járművet, de amikor vissza akart sorolni a jobb sávba, a nagy sebesség miatt és feltehetőleg az alkohol hatására elvesztette uralmát a járműve felett, és lerohant az útról. Sodródása közben letarolta közlekedési jelzőtáblák tartóoszlopait, majd végül nekirohant egy facsoportnak.

Szerencséjére csak könnyebb sérüléseket szenvedett, olyannyira könnyűeket, hogy megpróbált futva elmenekülni a helyszínről. Végül mégis elfogták, s elvégezték rajta az alkoholtesztet, amely 1,74 ezrelékes alkoholtartalmat mutatott ki a vérében. A rendőrök bevonták a Salzburg tartománybeli Tamswegben dolgozó magyar férfi jogosítványát, és feljelentést tettek ellene.