Tűz ütött ki egy római cigánytáborban

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki egy cigánytelepen Róma külvárosában. Egyesek szerint rasszista támadás okozta a tüzet, de ezt a rendőrség nem erősítette meg. Két napja ebben a táborban írták össze az itt élőket.
Vágólapra másolva!

Tűz volt egy cigánytáborban és közelében szerdára virradó éjszaka Róma külvárosában. A tűz főleg az aljnövényzetet pusztította, senki sem sérült meg. Egyesek azt állítják, hogy olasz fiatalok egy csoportja három gyújtópalackot hajított a táborra a telep mellett húzódó autópályáról. Szerintük rasszista támadásról van szó, a hatóságok azonban ezt nem erősítették meg. Az ügyben egy személyt előállítottak, akit hamis tanúzással és hamis riadóztatással vádolnak.

Két nappal a tűz előtt az olasz vöröskereszt felügyelete mellett ebben a táborban vették nyilvántartásba az ott élőket. Korábban Olaszországban és Európában hatalmas felháborodást váltott ki Roberto Maroni belügyminiszternek az a javaslata, hogy az ilyen táborokban a hatóságok ujjlenyomatot vegyenek a felnőttektől és a gyerekektől. A Rómában lévő nomádtáborokban élők számát mintegy tízezerre teszik.