Vágólapra másolva!
Ötezer ember menekült óvóhelyekre, 27 ezer helyen pedig megszűnt az áramellátás, amikor a Dolly hurrikán elérte a dél-texasi partokat szerdán. A hatóságok áradásoktól, gátszakadásoktól tartanak a hurrikán útjába kerülő területeken.
Vágólapra másolva!

Elérte a dél-texasi partokat szerdán a Dolly névre keresztelt hurrikán. A hurrikánt az ötfokozatú skálán a másodikba sorolták, amikor elérte a szárazföldet. A második fokozat azt jelenti, hogy a forgószél sebessége elérheti a 160 kilométert óránként.

A BBC szerint több mint 5 ezer embert menekült óvóhelyekre abban a három texasi megyében, amelyeket leginkább sújtott a vihar. A hurrikán miatt 27 ezer helyen szakadt meg az áramellátás. Az utcákat kidőlt fák, kerítések, villanypóznák borítják.

A forgószél megkímélte a Mexikói-öböl partján fekvő olajipari létesítményeket, amelyek az amerikai olajipar közel negyedét teszik ki. A hatóságok mindazonáltal komoly áradásoktól, gátszakadásoktól tartanak a hurrikán útjába kerülő területeken.

2005-ben New Orleansban a Katrina hurrikán pusztítása másfél ezer emberéletet követelt. A Dolly az évad második hurrikánja az észak-atlanti térségben.