Földrengés rázta meg Dél-Kaliforniát

Vágólapra másolva!
Los Angeles központjában is megmozdultak az épületek egy dél-kaliforniai földrengés miatt. A Richter-skála szerint 5,4-es erősségű földmozgás komoly károkat nem okozott, szeizmológusok azonban attól tartanak, hogy egy nagyobb rengés előjele lehet.
Vágólapra másolva!

A Richter-skála szerint 5,4-es erősségű földrengés rázta meg Kalifornia déli részét. A rengés epicentruma alig 46 kilométerre volt Los Angeles belvárosától, San Bernardino megyében. A földmozgásokat San Diegóban is érezték, ám komolyabb károkról vagy sérülésekről nem érkezett jelentés. Kiürítettek több irodát és éttermet, több lakóháznak megrepedtek a falai. A mozgások erősségét előbb 5,8-esre becsülte az amerikai földtani intézet, de később pontosították az adatot.

A BBC Los Angeles-i tudósítója előbb körmozgást észlelt, majd tíz másodpercig tartó rázkódást. Los Angeles bevárosában számos épület megremegett, sokan az utcákra szaladtak. Szeizmológusok szerint a rengés előjele lehet egy nagyobb földmozgásnak. A földmozgást több mint 20 utórengés követte, a legerősebb 3,8-es volt - jelentette a BBC.