Fiatalokra lőtt egy férfi az Egyesült Államokban

2008.08.01. 20:45

Egy fegyveres férfi minden látható ok és előzmény nélkül tüzet nyitott csütörtök délután fiatalok egy csoportjára az Egyesült Államok északi részén elterülő Wisconsin állam Marinette megyéjében; hármat megölt közülük, egyet megsebzett - jelentette pénteken honlapján a helyi WBAY tévéadó.

A fiatalok egy erdő szélén, a Michigan-tó Green Bay öblébe ömlő Menominee folyó egyik vasúti hídja közelében gyülekeztek, nem messze Niagara városától, hogy együtt ússzanak a Wisconsin és Michigan állam határát képező folyóban. A tettes az erdőből jött elő, és azonnal tüzet nyitott géppisztollyal a kilenc főből álló csoportra - közölte egy magas rangú helyi rendőrtiszt. Egy 17 éves lány, valamint egy 18 és egy 19 éves fiatalember életét oltotta ki. Tettének indítéka egyelőre ismeretlen. A rendőrtiszt közlése szerint a fegyveres férfi semmilyen módon nem került kapcsolatba áldozataival, mielőtt rájuk lőtt volna, szó sincs előzetes vitáról, veszekedésről.

A rendőrség és más fegyveres testületek több mint száz tagját mozgósították a gyilkos lövöldöző utáni hajszára. Útakadályokat létesítettek, és kiürítettek néhány házat a bűntett térségében. Még hőérzékelőkkel felszerelt repülőgépeket is bevetettek, hogy testének melege alapján észleljék a bujkálót. Végül pénteken elfogták Scott Johnson 38 éves gyanúsítottat. A férfit a megyei börtönbe szállították, ott lesz előzetes letartóztatásban bűnperéig.

KAPCSOLÓDÓ CIKK