A déloszét elnök válaszcsapással fenyegeti Grúziát

Vágólapra másolva!
Kemény válaszcsapással fenyegette meg Grúziát péntek este Eduard Kokojti déloszét elnök, miután grúz területről katonai támadás érte szakadár köztársaságát. Grúzia felől egyszerre több térségben is orvlövésztámadás érte péntek este a déloszét belügyi alakulatok állásait.
Vágólapra másolva!

"A válaszunk Tbiliszi agresszív cselekményeire nagyon kemény lesz és nagyon érzékeny Grúzia számára - mondta Kokojti az Interfax orosz hírügynökségnek. - Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy csapást mérjünk grúz városokra" - jelentette ki, hozzátéve, hogy ehhez megvannak az eszközeik.

Egy órával a kezdeti mesterlövész fegyverekből nyitott összehangolt tűz után, a déloszét elnök már arról számolt be a kormány hivatalos weboldalán, hogy a grúz hadsereg egy aknavetős szakasza célzott tűz alá vette a "főváros", Chinvali déli és északi részét.

"A helyzet nagyon kiéleződött" - mondta el Mihail Mindzajev belügyminiszter az orosz állami hírügynökségnek. Hozzátette, hogy a déloszét határ mentén jelentős grúz fegyveres erőket vontak össze, ezért Chinvaliban a köztársaság elleni területfoglaló támadásra számítanak, és teljes harckészültségbe helyezték belügyi erőiket.