Halálos incidens Gázában

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, többen megsebesültek egy, a Gázai övezetben kirobbant incidensben.
Vágólapra másolva!

Szombaton egy radikális iszlamista csoport összecsapott egy Fatah-párti klánnal, a tűzharcban a Hamász egyik biztonsági tisztje meghalt, és több mint tízen, köztük civilek megsebesültek.

Egy Hamász biztonsági tiszt meghalt, három további, valamint 13 civil megsebesült a Gázai övezetben szombaton a radikális iszlamista szervezet és egy Fatah-párti klán között kirobbant tűzharcban. A tisztet feltehetően pokolgép ölte meg.

A gépfegyverekkel és aknavetőkkel vívott tűzharc Gáza egyik külvárosában zajlott le. A Hamász biztonsági erői razziát kezdtek a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatahhoz közelálló klán tagjainál, akiket azzal gyanúsítanak, hogy ők állnak a múlt héten a Gázai övezetben elkövetett robbantások mögött. E merényletek után, amelyekben öt Hamász-tag és egy kislány halt meg, több mint 300 embert tartóztattak le.

Adel Helisz, a Fatah egyik vezető tisztségviselője cáfolta a Hamász vádjait, szerinte a szervezet követett el bűntetteket a palesztin nép ellen. "A Hamász azt állítja, hogy fegyvereik az izraeli megszállás ellen irányulnak, de valójában a palesztin népet célozzák" - hangsúlyozta Ahmed Helisz.