Kincstári melltartóval óvnák a német rendőrnőket

Vágólapra másolva!
A golyóálló mellénybe csapódó lövedékek okozta kockázatot szeretnék csökkenteni azzal az új melltartóval, amelyet a német rendőrnőknek fejlesztettek ki. A fehérnemű nem tartalmaz műanyag vagy fém alkatrészeket, de rendőrség felirat van rajta.
Vágólapra másolva!

Csak golyóálló melltartónak becézik Németországban azt az új, rendőrnőknek kifejlesztett melltartót, amelytől azt várják, hogy országszerte rendőrnők ezreinek testi épségét óvja majd. Rüdiger Carstens rendőrségi szóvivő "úttörő fejlesztésnek" nevezte az új fehérneműt.

Tréfának hangzik, de komoly problémára nyújt megoldást a speciális ruhadarab. A golyóálló mellényt viselő nőknél ugyanis komoly kockázatot jelent, hogy a becsapódó, a mellény által megfogott golyó ereje a hagyományos melltartók fém- és műanyag kapcsait, merevítőit belökheti viselőjük testébe. A problémát a német szövetségi rendőrség egyik esélyegyenlőségi tanácsadója vetette fel.

Maga a pamutból és poliészterből készült melltartó ugyan nem golyóálló, ám nincsenek fém vagy műanyag alkatrészei, bélelt, és az alsó felén "Polizei" (rendőrség) felirat szerepel - írja a BBC. A német rendőrnők - körülbelül háromezren szolgálnak a német rendőrség kötelékében - többféle stílusú és számos méretben készülő melltartó közül válogathatnak.