Őrizetben a hírhedt New York-i maffiavezér fia

Vágólapra másolva!
Gyilkosság miatt tartóztatták le John "Junior" Gottit, a New York-i Gambino maffiacsalád néhai vezérének fiát. Az FBI három ember megölésével és zsarolással vádolja.
Vágólapra másolva!

Többek között gyilkosságra való szövetkezés vádjával kedden letartóztatták John "Junior" Gotti állítólagos amerikai maffiavezért. A 44 éves férft Long Island-i otthonában vette őrizetbe az FBI.

Egyebek mellett három gyilkossággal vádolják, de zsarolási ügyekért is felelnie kell majd. A gyilkosságokat még a '80-as évek végén, a '90-es évek elején követték el. Rajta kívül öt ember ellen indult eljárás zsarolás miatt.

Gotti ellen több per is indult zsarolással, vesztegetéssel, csalással és tiltott szerencsejátékokkal kapcsolatos ügyekben. 1999-ben 77 hónap börtönre ítélték. 2005-ben szabadult. New York-ban 2005 és 2006 folyamán három alkalommal is indult ellene per hasonló ügyekért, de az összeset felfüggesztették. Az FBI akkor azt közölte, feladják. Gotti maga pedig azt mondta, már rég visszavonult a bűnözői élettől.

Apja, John Gotti hírhedt New York-i maffiavezér, a Gambino család feje volt. 1992-ben életfogytig tartó börtönre ítélték, 2002-ben ott hunyt el. A '90-es évek jelentős részében fián keresztül a rácsok mögül irányította a bűnszervezetet.