Kilncen meghaltak a Kaliforniában lezuhant helikopterben

Vágólapra másolva!
Lezuhant egy tűzoltókat szállító helikopter szerdán Kaliforniában. A balesetben kilenc ember meghalt. Arnold Schwarzenegger, az állam kormányzója, hősöknek nyilvánította az áldozatokat.
Vágólapra másolva!

Lezuhant egy tűzoltókat szállító helikopter Kaliforniában. Az amerikai szövetségi légügyi hivatal (FAA) szerint a légi jármű elhagyatott vidéken, Redding városától ötven kilométerre csapódott a talajba. Az áldozatok között 7 tűzoltó és a helikoptert vezető személyzet 2 tagja van. Négy tűzoltó túlélte a balesetet, őket kórházba szállították.

A tűzoltókat az Egyesült Államok nyugati partvidékén lévő szövetségi állam észak-nyugati részén tomboló lángok megfékezésére vetették be. A térségben napok óta pusztító tűzvészek tombolnak, és kiterjedt erdős vidékeket perzselnek a lángok.

Arnold Schwarzenegger, Kalifornia kormányzója nem sokkal a baleset után hősöknek nyilvánította a szolgálatuk teljesítése közben meghalt tűzoltókat. Közölte: az összes kaliforniai polgárral együtt tisztelegve adózik az áldozatok bátorsága előtt. A baleset körülményeiről a hatóságok megállapították, hogy a helikopter azt követően zuhant le, hogy felemelkedett egy hegyvidéki területről, hogy egy másik erdőtűzhöz szállítsa a tűzoltókat.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a Sikorsky S-61-es típusú helikopter lezuhanását.