Dzsihádba hívja a pakisztániakat bin Laden jobbkeze

Vágólapra másolva!
Több mint száz iszlámista felkelővel végzett az elmúlt napokban a pakisztáni hadsereg - állítja a közép-keleti ország kormánya. Ajman az-Zavahri, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet második számú vezetője dzsihádra szólította fel a pakisztániakat.
Vágólapra másolva!

Legalább száz felkelő halt meg az elmúlt négy napban a hadsereggel folytatott összecsapásokban Pakisztán egyik törzsi területén - közölték hétfőn pakisztáni források. Vasárnap a hadsereg két légi támadást hajtott végre az Oszama bin Laden és Ajman az-Zavahri egyik lehetséges búvóhelyeként számon tartott Badzsurban és több más környező faluban.

Közben szent háborúra szólított fel egy angol nyelvű videofelvételen Ajman az-Zavahri, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet második számú vezetője - közölte a pakisztáni ARY televízió. Üzenetében Zavahri a pakisztáni kormány által elkövetett hibák és az ottani amerikai jelenlét miatt szólítja fel dzsihádra a lakosságot. Az egyiptomi származású Ajman az-Zavahri a rijádi születésű Oszama bin Ladennek, az al-Kaida vezetőjének a jobbkeze.