Szabadlábra helyezték az Ausztriában elfogott magyarokat

Vágólapra másolva!
Szabadlábra helyezték azt a két magyar férfit, akiket szombaton este fogott el az osztrák rendőrség egy Magyarországra tartó vonaton. A férfiaknál két, feltehetően lopott kerékpárt, betörőszerszámokat és fegyvert találtak. Mindkettejük ellen lopás gyanújával tett feljelentést a rendőrség. 
Vágólapra másolva!

Kihallgattak, majd szabadlábra helyeztek két magyar férfit Ausztriában. Burgenland tartomány rendőrsége vasárnap közölte az MTI-vel: a 26 és 43 éves férfit szombaton egy Magyarországra tartó vonaton ellenőrizték, majd mindkettejüket lopás gyanújával állítottak elő, mert feltehetően lopott kerékpárokat, betörőszerszámokat és fegyvert találtak náluk.

A bruckneudorfi rendőrőrsön az [origo]-nak elmondták, a két férfi a vonaton maga mellett szállította a kerékpárokat, a szerszámok kapcsán pedig valószínűsítették, hogy betörésre használták őket. A fegyver típusáról nem adtak felvilágosítást. A rendőrök valamennyi tárgyat lefoglalták, amennyiben az ügyészség vádat emel a két magyar ellen, a betörőszerszámok bizonyítékul szolgálnak.

Jelenlegi tartózkodási helyükről nincsenek információik - mondták el az [origo] érdeklődésére a Sicherheitsdirektion Burgenland (Burgenlandi Közbiztonsági Igazgatóság) sajtóosztályán. Az eset részleteit az eisenstadti államügyészség fogja vizsgálni.

A Közbiztonsági Igazgatóságtól megtudtuk, a két férfi várható büntetését nagyban befolyásolja, hogy ez-e az első ilyen rendőrségi ügyük, vagy visszaesőkről van szó. Az is kiderült, hogy vasúton az osztrák rendőrök viszonylag ritkán találkoznak hasonló esetekkel. Hogy mennyire ritkán, azt a bruckneudorfi szóvivő hiányzó statisztikákra hivatkozva nem kívánta kommentálni.