Pokolgép robbant egy pakisztáni kórházban

Vágólapra másolva!
Pokolgép robbant egy pakisztáni kórházban, a merényletben húszan meghaltak. Azt egyelőre nem tudják, kik követték el a robbantást. Az ország északnyugati területén a hónap elején kezdődtek összecsapások a pakisztáni biztonsági erők és iszlamista fegyveresek között.
Vágólapra másolva!

Húsz ember halálát okozta egy kórház területén felrobbantott pokolgép kedden Pakisztán északnyugati részén. "Nem tudjuk, hogy öngyilkos merénylet volt-e, de tény, hogy a pokolgép a kórház területén lépett működésbe. Az első jelentések húsz halottról szólnak" - mondta a kormányzat egyik magas rangú helyi tisztségviselője.

A kórház előtt egy síita muszlim vezető támogatói tüntettek, amikor a pokolgép felrobbant. A síita vezetőt nem sokkal korábban agyonlőtték, és holttestét ebbe a kórházba vitték. Már hétfő este is összecsapások voltak a pakisztáni biztonsági erők és iszlamista fegyveresek között az afgán határ közelében. A fegyveresek több biztonsági ellenőrző pontot is megrohantak.

A területen a hónap elején törtek ki heves harcok, amikor a pakisztáni tálib fegyveresek megtámadták a biztonsági erők egyik őrhelyét. Azóta mintegy 170 ember vesztette életét, és százezerre tehető azok száma, akik elmenekültek a térségbeli falvakból. A Pakisztán északnyugati részét egyre inkább elborító erőszak visszaszorítása a koalíciós kormány egyik legnagyobb próbatétele, különösen Pervez Musarraf elnök hétfői lemondása után.