Elfogták az amerikai újságíró elrablásának tervezőjét

Vágólapra másolva!
Elfogták azt az iraki terroristát, aki a feltételezések szerint megtervezte Jim Caroll amerikai újságíró 2006-os elrablását. A férfi elfogásának módját és a helyét nem hozták nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

Az amerikai hadsereg iraki katonái elfogták azt az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz tartozó férfit, aki az amerikai katonai vezetők szerint tervezője volt Jill Carroll amerikai újságíró 2006-os elrablásának.

A vasárnap kiadott katonai közlemény szerint (az Abu Othman néven is ismert) Szalim Abdullah Asúr as-Sudzsajri augusztus 11-én került kézre. Elfogásának módját, helyét nem említi a dokumentum.

2006 január 7-én rabolták el a The Christian Science Monitor riporterét, és három hónappal később engedték szabadon. A katonai közlemény szerint as-Sudzsajri és cinkosai részt vettek több keresztény békeaktivista és Margaret Hassan brit segélymunkás elrablásában is.

Hassant Bagdadban rabolták el 2004 októberében. Elrablói nevében eljuttattak egy videót Hassan megöléséről az al-Dzsazira arab hírtelevízióhoz, de a felvétel hitelességét nem sikerült megállapítani, és a brit asszony holttestét sohasem találták meg a hatóságok.