Megfenyegették a szabadkai magyar tévét

Vágólapra másolva!
Robbantással fenyegették meg ismeretlenek az újvidéki Pannon Televíziót, amely magyar adásokat is sugároz. A fenyegetők "Mladic tábornok katonai rendőrségeként" mutatkoztak be. A szabadkai rendőrség terrorfenyegetés miatt nyomoz az ügyben.
Vágólapra másolva!

Robbantásról szóló fenyegetést kapott az újvidéki Pannon Televízió, amely magyar nyelven televíziós és rádiós adásokat is sugároz - közölte Árpássi Ildikó, az adó igazgatója. A figyelmeztetés szombaton sms-ben érkezett szolgálati telefonjára, az aláírás szerint a "Mladic tábornok katonai rendőrsége, 1991 - Knin" nevű szervezet küldte. Knin Horvátországban van, és az 1995-ig létezett önálló szerb terület, a Krajina székhelye volt. Ratko Mladic tábornok pedig a mindmáig leginkább keresett, háborús bűnökkel vádolt szerb, a boszniai Szerb Köztársaság egykori hadseregének főparancsnoka.

A tévé- és rádióadó főszerkesztője azt mondta: a fenyegetést a szombat déli órákban kapta, azonnal jelentette a szabadkai rendőrségnek, és a rendőrök mintegy tíz perc múlva már a helyszínen voltak. Kiürítették a Szabadka szívében lévő, Magyar Ház néven ismert épületet, amely a legnagyobb délvidéki magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és a kisebbségi önkormányzati feladatokat ellátó Magyar Nemzeti Tanács (MNT) irányító testületeinek is otthont ad.

Mivel a VMSZ és az MNT helyiségeiben a hétvége miatt senki sem tartózkodott, a mintegy egy órán át tartó evakuálás csak a Pannon Televíziót érintette. Munkatársai - távozásuk előtt - elindítottak egy hosszú rádióadást, a délután 4-kor kezdődő tévéműsor pedig rendben elkezdődött. A keresőkutyás vizsgálat során robbanószert nem találtak, és a szabadkai rendőrség jelenleg ismeretlen tettes által elkövetett terrorfenyegetés ügyében nyomoz - mondta a Pannon Televízió igazgatója az MTI tudósítójának.