Húszan haltak meg egy kurd-török összecsapásban

Vágólapra másolva!
Kedden Törökország délkeleti hegyvidékén török biztonsági osztagok csaptak össze kurd szakadárokkal. Az ütközetben a PKK 15 tagja és öt török vesztette életét.
Vágólapra másolva!

Török biztonsági erők és kurd szakadárok fegyveres összecsapásában meghalt a szeparatisták 15 fegyverese és a biztonsági erők öt tagja - jelentették szerdán török tévéállomások.

Kedden, az ország délkeleti részén elterülő Bitlis tartomány hegyvidéki térségében ütköztek meg a biztonsági osztagok a kurdok nagyobb önállóságáért küzdő Kurdisztáni Munkáspárt (kurd nevének kezdőbetűivel rövidítve PKK) fegyvereseivel.

Másfél éve rendszeresen járőröznek a biztonsági erők a délkeleti országrész hegyeiben azért, hogy megakadályozzák a PKK fegyvereseit a török-iraki határon való átjárásban. A szakadárok ugyanis Irak kurdok lakta északi részén tartják fenn utánpótlási és felkészülési bázisaik nagy részét. Erről a területről járnak át Törökországba fegyveres rajtaütéseik és merényleteik végrehajtására, és az akciók végrehajtása után észak-iraki telepeikre térnek vissza.

A török hadsereg időről időre tüzérségi tűzzel és a légierő bevetésével mér csapásokat a kurd szakadárok észak-iraki állásaira.