Forbes: Angela Merkel a világ legbefolyásosabb nője

Vágólapra másolva!
Az amerikai Forbes magazin zsinórban harmadszor választotta Angela Merkelt a világ legbefolyásosabb nőjének. A második helyen a bankvilág egy kevéssé ismert szereplője áll, a harmadik a Pepsi vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

Ismét összeállította a világ legbefolyásosabb nőinek listáját az amerikai Forbes magazin. A 100 rangsorolt között politikusok, menedzserek, a médiaipar és közhasznú szervezetek képviselői találhatók. A listán szereplők csaknem fele amerikai, az élen a német kancellár, Angela Merkel végzett. Ez már egymás után a harmadik év, hogy Merkelt választják a legbefolyásosabb nőnek.

A magazin szerdán hozta nyilvánosságra az eredményeket, a második helyen Sheila Bair végzett, aki az amerikai Szövetségi Hitelbiztosító Társaság (FDIC) vezetője, a harmadik Indra Nooyi, a Pepsi vezérigazgatója. Condoleezza Rice, amerikai külügyminiszter tavaly még a negyedik volt, idén azonban a hetedik helyre csúszott vissza. Szintén három helyezést esett vissza Hillary Clinton demokrata szenátor, miután elvesztette az amerikai elnökjelöltségért folyó előválasztási küzdelmet Barack Obama ellen. Clinton jelenleg a 28. Argentina újdonsült elnöke, Cristina Fernández de Kirchner a 13. helyen végzett.

Ez az ötödik alkalom, hogy a Forbes nőkről állít össze ilyen listát, korábban csak férfiakat rangsoroltak.