Stabil a dalai láma állapota

Vágólapra másolva!
Stabil a dalai láma állapota, akit egy napja kórházba kellett szállítani. A száműzetésben élő vallási vezető kimerült, rosszulléte miatt nemzetközi utazásokat is elhalasztott.
Vágólapra másolva!

Nem kell aggódni a dalai láma állapota miatt - közölték azon az indiai klinikán, ahová csütörtökön hasi panaszok miatt beszállították a tibetiek indiai emigrációban élő vallási vezetőjét. A mumbai Lilavati kórház szóvivője elmondta, hogy az alapos kivizsgálás csak pénteken kezdődik, részletes tájékoztatást ezért csak később tudnak adni a tibeti vezető állapotáról.

Kimerültségére hivatkozva a 73 éves, tibeti közéleti személyiség minden programját lemondta a következő három hétre. "Az elmúlt napokban kissé kényelmetlenül érzi magát" - idézte irodáját a brit Guardian.

A 73 éves, Nobel-díjas, száműzetésben élő tibeti vallási vezető nemrég tért haza egy 11 napos franciaországi látogatásról, ami egy több hónapos, a március eleji lhászai zavargásokat követő intenzív utazássorozat vége volt.

A dalai láma szinte egész évben járja a világot: tanít, előadásokat tart, igyekszik felhívni a figyelmet Tibet ügyére. Legközelebb Mexikóba és a Dominikai Köztársaságba utazott volna, ám ezeket most le kellett mondania.