Egyiptomi politikust gyanúsítanak egy énekesnő megöletésével

Vágólapra másolva!
Egy befolyásos egyiptomi politikus-üzletembert gyanúsítanak azzal, hogy a nyáron az ő megbízásából öltek meg egy énekesnőt Dubajban - írja a CNN. Állítólag 2 millió dollárt fizetett a férfi egy volt rendőrnek, hogy ölje meg a 30 éves nőt.
Vágólapra másolva!

Egy brutális gyilkosság megrendelésével gyanúsítanak Egyiptomban egy befolyásos politikus-üzletembert. Hisam Talaatot azzal vádolják, hogy az ő megbízásából ölték meg Suzan Tamim libanoni popénekest - írja a CNN.

A vád szerint a - Hoszni Mubarak egyiptomi elnök Nemzeti Demokrata Pártjához tartozó - politikus 2 millió dollárt fizetett egy volt rendőrnek, hogy ölje meg a 30 éves énekesnőt. Az üzletemberként is tevékenykedő férfi turizmusból és ingatlanbefektetésekből szerezte vagyona jelentős részét. Több arab országban vannak jelen cégei.

Suzan Tamimot június végén ölték meg, holttestét saját partija után egy dubaji luxusapartmanban találták meg. Az első hírek szerint a nőt késsel összeszurkálták, ami nagy felháborodást keltett az arab országokban. Augusztusban az üggyel kapcsolatban egy egyiptomi újság cikkét letiltották, amely a nyomozásról szólt.

Az arab sajtóban ugyanakkor több spekuláció jelent meg arról, hogy mi lehetett az indítéka a felbujtónak. Volt, aki szerint kapcsolat volt a háromgyermekes politikus-üzletember és a magánéleti botrányiról is híres énekesnő között.

Tamim 1996-ban lett híres Libanonban, miután megnyert egy tehetségkutató műsort.