Beismerte tettét Görögországban a magyar drogcsempész

Vágólapra másolva!
A július elején, a görögországi Híosz szigetén elfogott, kábítószer-csempészéssel gyanúsított három magyar állampolgár egyike beismerte, hogy tudatosan csempészett át autóján Törökországból Görögországba nagy mennyiségű kábítószert, de azt mondta, hogy a vele utazó két másik magyar állampolgár nem tudott a dologról, és ő is fenyegetés kényszere alatt cselekedett.
Vágólapra másolva!

Avramidisz Konsztantinosz, a magyar gyanúsítottak görög állam által kirendelt ügyvédje telefonon azt közölte, hogy a gyanúsított azt mondta kihallgatóinak, hogy egy magyar drogdíler kényszerítette a törökországi Izmir közelében a drogszállítmány átvételére és a határon való átcsempészésére. Az illető állítólag azzal fenyegette meg az 56 éves férfit, hogy megöli két társát, ha nem enged követelésének.

Korábban a magyar gyanúsítottak egybehangzóan azt állították: nem tudják, hogyan kerülhetett lakóautójukba a görög határon lefoglalt nagy mennyiségű heroin. Hivatkoztak arra, hogy a gépkocsi többször is felügyelet nélkül maradt utazásuk során, valamint Törökországban hosszabb időt töltött egy szervizben.

A határon 40 kilogramm heroint foglaltak le tőlük, később, a jármű alaposabb átvizsgálása után pedig további 100 kilogrammnyi került elő a görög ügyvéd közlése szerint.

Kaizinger Tibor athéni magyar konzul elmondta, hogy rendszeresen tartja a kapcsolatot az előzetes letartóztatásban lévő magyar gyanúsítottakkal, a hozzátartozókkal és a kirendelt görög ügyvéddel.