Hatan haltak meg a nápolyi lövöldözésben

Vágólapra másolva!
Lövöldözés tört ki csütörtök este egy dél-olaszországi étteremben. Mintegy száz lövés dördült el, és hatan haltak meg. Az olasz rendőrség szerint kábítószercsempészek közötti leszámolásról lehetett szó. Egy közeli település játéktermében szintén lövöldözés volt, egy férfi meghalt.
Vágólapra másolva!

Mintegy 100 lövés dördült el a Nápolytól 30 kilométerre északra fekvő Caserta város közelében egy étteremben csütörtök este. Hat ember maradt holtan a helyszínen, két sebesültet pedig kórházba szállítottak. Egyikük állapota életveszélyes, a másik súlyos sérüléseket szenvedett. Az olasz média információi szerint mindannyian külföldiek voltak, feltehetően nigériai bevándorlók. A rendőrségi gyanú szerint kábítószercsempészek egymás közti leszámolásáról van szó.

Csütörtök este szintén Nápoly közelében, a várostól 35 kilométerre északnyugatra, Casertától pedig ugyancsak 35 kilométerre nyugatra fekvő Castel Volturnóban is lövöldözés volt. A település egyik játéktermében két fegyveres agyonlőtt egy ötvenes éveiben járó olasz férfit, majd motorral elmenekült a helyszínről.

A rendőrség szerint nincs összefüggés a két lövöldözés között. A Camorra, a nápolyi maffia rendkívül aktív Caserta térségében, ahol az utóbbi években több tucatnyi áldozatot szedett a klánok háborúja.