Cáfolja az USA hogy lelőtték egy repülőjét Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Cáfolja az amerikai vezetés, hogy lezuhant egy amerikai távirányítású repülőgép Pakisztán északnyugati részén. Az USA szerint ilyen gépük sem hiányzik
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok nem veszített el egyetlen pilóta nélküli repülőgépet sem - mondták nevük elhallgatását kérő magas beosztású amerikai tisztségviselők kedden Washingtonban.

Előzőleg névtelenül nyilatkozó pakisztáni hírszerzési források azt állították, hogy pakisztáni katonák lelőttek egy egy amerikai távirányítású repülőgépet az orszég északnyugati részén kedden. A pilóta nélküli harci jármű Dél-Vazirisztán törzsi területen, az afgán határ közelében fekvő Angor Adda település mellett csapódott a földbe. A repülőgép előtte órákon keresztül körözött a térség felett.

Az amerikaiak az utóbbi hetekben több rakétatámadást intéztek távirányítású repülőgépekről pakisztáni területen levő feltételezett szélsőséges célpontok ellen, amivel kiváltották Iszlámábád élénk tiltakozását. A pakisztáni kormány többször is az ország szuverenitásának tiszteletben tartására szólította fel Washingtont. Legutóbb kedden figyelmeztetett Aszif Ali Zardari pakisztáni államfő New Yorkban, hogy országának jogában áll megvédeni területét mindenféle behatolással szemben.

Pakisztán az Egyesült Államok kulcsfontosságú szövetségese a terrorizmus elleni harcban, ám Washington fokozott nyomást gyakorol Iszlámábádra, hogy lépjen fel keményebben az afgán határ közelében rejtőző terroristákkal szemben, akik pakisztáni területről indítanak támadásokat az Afganisztánban állomásozó nemzetközi erők katonái ellen.