Megölték a turisták elrablóit Szudánban

Vágólapra másolva!
Hat fegyverest megöltek, kettőt elfogtak a szudáni katonák azok közül, akik a múlt héten elraboltak 11 európai turistát és egyiptomi kísérőiket. A szudáni hatóságok szerint az emberrablók többsége túszaikkal együtt már Csádban tartózkodik.
Vágólapra másolva!

Szudáni tisztviselők bejelentették, hogy csapataik agyonlőttek hat emberrablót, akik korábban európai turistákat ejtettek foglyul Egyiptomban - írja a BBC. Két további emberrablót őrizetbe vettek, a turisták ugyanakkor még mindig fogságban vannak - mondták. A 11 turista és 8 egyiptomi idegenvezető, akiket szeptember 19-én raboltak el Egyiptom déli részéről, állítólag sértetlenek.

Szavarmi Khaled, szudáni szóvivő a BBC-nek azt mondta, katonáik a líbiai határ közelében ütöttek rajta egy egyiptomi rendszámú, egy egyiptomi turisztikai vállalkozás tulajdonában álló járművön, amelyen nyolc fegyveres utazott. Közülük hatan meghaltak, kettőt elfogtak. Ők beismerték, hogy részt vettek a turisták elrablásában. A fegyveresek a szudáni hatóságok szerint egy darfúri

Az öt német, öt olasz és egy román állampolgár, illetve kísérőik egy sivatagi kiránduláson voltak Egyiptom délnyugati részén, Gilf al Kebir vidékén, amikor fegyveresek elrabolták őket. Az emberrablók nagyobb, mintegy 35 fős csoportja előbb Szudánba, majd - a helyi hatóságok szerint - Csádba hurcolta őket. Szabadon bocsátásukért 8,8 millió dollárt követelnek Németországtól.