Kurd felkelőkkel csapott össze a török hadsereg

Vágólapra másolva!
Összesen 38 felkelő és katona vesztette életét abban az összetűzésben, amely pénteken történt Törökország délkeleti részén a török hadsereg és kurd felkelők között. A török vezérkari főnökség szerint a kurdok kezdeményezték a harcot.
Vágólapra másolva!

Huszonhárom kurd felkelő és tizenöt katona halt meg fegyveres összetűzésben Törökország délkeleti részén. A harcok pénteken zajlottak Hakkari tartomány Iránnal és Irakkal szomszédos körzetében, Szemdinliben. A Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) felkelői iraki területről, nehéztüzérségi támogatás mellett indítottak támadást egy katonai állás ellen. A hadsereg válaszcsapásában tüzérséget és helikoptereket vetett be - közölte török vezérkari főnök sajtószolgálata.

Ez volt az egyik legtöbb halálos áldozattal járó támadás az idén a szeparatista kurd felkelők részéről a kormányerők ellen. A török hadsereg az elmúlt hetekben többször is intézett légitámadást Észak-Irakban kurd felkelők feltételezett állásai ellen, februárban pedig rövid szárazföldi hadműveletet is végrehajtott iraki területen. Az Európai Unióban terrorista szervezetként számon tartott PKK 1984 óta folytat fegyveres harcot egy független kurd államért.