Lezuhant két amerikai helikopter Bagdadban

Vágólapra másolva!
Két Blackhawk típusú amerikai helikopter zuhant le Bagdadban szombat este. A helyi rendőrség szerint az egyik gépet lelőtték, és harcok törtek ki a környéken, az amerikai hadsereg azonban tagadja az értesülést. Legalább egy iraki katona meghalt, többen megsérültek.
Vágólapra másolva!

Lezuhant az amerikai haderő két helikoptere szombat este az észak-bagdadi Adamíja szunnita negyedben. Az elsődleges információk szerint egy iraki katona meghalt, két amerikai és két iraki katona megsebesült - közölte egy amerikai katonai szóvivő.

Patrick Evans hadnagy elmondta, hogy a két Blackhawk UH-60 típusú helikopter az adamíjai támaszpontra való leszálláskor zuhant le. Egyelőre nem tudni, hogy összesen hányan voltak a fedélzeten.

A szóvivő szerint a szerencsétlenséget nem ellenséges támadás okozta, a bagdadi rendőrség közlése szerint ugyanakkor az egyik helikoptert lelőtték - írja a BBC. Helyi források szerint a becsapódás után a környéken harcok bontakoztak ki a helyi milíciák és az iraki-amerikai csapatok között. Az USA hadserege közölte, ők nem tudnak összetűzésekről.

Legutóbb szeptember 18-án zuhant le egy amerikai helikopter Bagdadban. A Chinook CH-47 típusú, Kuvaitváros és az észak-iraki Balad között közlekedő légi jármű Bászrától mintegy 100 kilométernyire nyugatra zuhant le, a balesetben hét amerikai katona halt meg.