Kirúgták az Obamát lenégerező amerikai tanárt

Vágólapra másolva!
Nem taníthat többé gyerekeket egy általános iskolai tanár Amerikában, mert rasszista kijelentést tett az elnökválasztási verseny demokrata jelöltjére, Barack Obamára. A politikus jelszava, a Változás a floridai tanár olvasatában azt jelenti, hogy "Gyere segíts megválasztani egy négert".
Vágólapra másolva!

Nem taníthat többé gyerekeket az Egyesült Államokban, Floridában egy általános iskolai tanár, amiért rasszista kijelentést tett az elnökválasztási verseny demokrata jelöltjére, az afroamerikai Barack Obamára - adta hírül a CNN és a Fox News hírtelevízió vasárnap.

Greg Howard eddig Florida fővárosában, Tallahassee-ben tanított, ahol egy többségében fehér diákokból álló 7. osztályos csoport előtt fejtette ki, mit jelent szerinte Obama jelszava, a "Változás".

Az érthetőség kedvéért a táblára írta: a Változás (Change) egyenlő azzal, hogy "Gyere segíts megválasztani egy négert" (Come Help A N-word Get Elected)". Az osztályban 17 fehér diákon kívül 6 fekete és egy ázsiai tanuló volt.

A tanárt először tíz napra felfüggesztették állásából, majd kötelezték, írjon bocsánatkérő levelet diákjainak. A szülők és a helyi közösségi vezetők felháborodtak Howard viselkedésén, sokan azt követelték, hogy örökre tiltsák el a tanárkodástól. Howard nem térhet vissza az általános iskolába, amelynek 17 éve tanára, ezentúl csak felnőttek oktatásában vehet részt. Az ügyet kivizsgálják, az sem kizárt, hogy megvonják Howard tanári képesítését.

Barack Obama illinois-i szenátor az első afroamerikai politikus, aki megszerezte valamelyik nagy párt elnökjelöltségét, és akinek jó esélyei vannak a Fehér Házba jutáshoz. Az amerikai, főleg a liberális sajtóban több cikk jelent meg arról, hogy a többségi fehér szavazók egy része bizonyára faji előítéletből nem fog Obamára szavazni, konzervatív portálok viszont azt a tényt emelik ki, hogy a fekete kisebbség több mint 90 százalékos arányban Obamát támogatja.