Meciar szerint Antall területeket követelt

Vágólapra másolva!
Területeket követelt Antall József kormányfő Szlovákiától, amikor 1991-ben Vladimír Meciar volt szlovák miniszterelnökkel tárgyalt - ezt a szlovák politikus állította egy kedd esti tévéinterjúban. Meciar szerint Antall a Csallóközt igényelte Szlovákiától.
Vágólapra másolva!

Területeket követelt Szlovákiától Antall József miniszterelnök Vladimír Meciar volt szlovák kormányfővel folytatott első tárgyaláson - ezt szlovák politikus a TV Joj tévécsatorna kedd esti műsorában állította. A Néppárt-HZDS elnöke szerint Antall a Csallóközt igényelte Szlovákiától.

,,A magyar kormány elnökével megtartott első tárgyaláson területi követeléseket terjesztettek elő, amelyeket lesöpörtünk az asztalról" - mondta Meciar. A politikus úgy vélte ennek ellenére Szlovákiát Magyarország részéről ténylegesen semmilyen veszély nem fenyegeti, és a jelenlegi kapcsolatok bonyolultságához hozzájárultak némely szlovák politikusok szerencsétlen kijelentései is.

Simon Attila szlovákiai történész a Népszabadságnak azt mondta: az Antall Józsefnek tulajdonított felvetésnek nincs semmilyen nyoma a dokumentumokban, ezért Vladimír Meciar kijelentését csúsztatásnak tartja.

Vladimír Meciar 1991. február 8-án tárgyalt szlovák miniszterelnökként Budapesten Antall Józseffel. A szlovák vezetők útját eredetileg korábbra, 1990 novemberének elejére tervezték, de a szlovák fél politikai okokra hivatkozva az utolsó pillanatban lemondta a találkozót.