Éjféli kivonulást ígér Grúziából Medvegyev

Vágólapra másolva!
Szerda éjfélig ígért kivonulást grúz területről Dmitrij Medvegyev orosz elnök. A helyi orosz katonai parancsnok szerint szerda délutánig már több ellenőrzőpontot felszámoltak. A grúzok is megerősítették, hogy  mennek kifelé az oroszok.
Vágólapra másolva!

Szerda éjfélig befejezi katonái kivonását Oroszország Dél-Oszétia és Abházia körzetében grúz területen kialakított ütközőövezetből - közölte Dmitrij Medvegyev orosz elnök a franciaországi Evianban.

Medvegyev egy konferencián szólalt fel, beszédében bírálta az Egyesült Államokat, az Európai Unióról viszont azt mondta, hogy gyakorlatias és felelősségteljes partnerként viselkedett az augusztusi konfliktus során. A konferencián Nicolas Sarkozy francia elnök közölte, a válság rendezéséről a svájci Genfben október 15-től tartandó megbeszélésekbe valamennyi érintett felet be kellene vonni - feltehetően Dél-Oszétia és Abházia képviselőire utalt.

Az orosz hadsereg öt megfigyelő posztról már kivonta katonáit - közölte szerda délután Marat Kulahmetov orosz tábornok. A térségben állomásozó orosz békefenntartó erők parancsnoka szerint már folyamatban van a hatodik poszt felszámolása is. Az orosz kivonások hírét grúz a belügyminisztérium is megerősítette. A távozó orosz erők után grúz rendőrök nyomultak be az ütközőövezetekbe.