Elfogták a Whiskys bűntársát Romániában

Vágólapra másolva!
Románia Hargita megyéjében elfogták a whiskys rabló bűntársát, aki két fegyveres rablásban is részt vett - közölte a rendőrség. A férfit átadják a magyar hatóságoknak.
Vágólapra másolva!

A Román Köztársaság Hargita Megyei rendőrhatósága hétfőn lakóhelyén elfogta V. Lászlót, aki két rablásban is a Whiskys néven ismertté vált Ambrus Attila tettestársa volt - olvasható a BRFK csütörtöki közleményében.

A Whiskys 1999-ben, a kihallgatása alatt mondta el, hogy V. László, az unokatestvére segített neki két fegyveres rablásban. Az egyik 1993. június 18-án történt egy takarékszövetkezetben Budapest XIII. kerületben, a Pesti úton, a másik augusztus 3-án a III. kerületi Ágoston utca egyik takarékszövetkezeti kirendeltségén.

V. László ellen akkor nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, idén nyáron pedig a Fővárosi Bíróság - tekintettel arra, hogy jelentősen változott a jogi környezet, hazánk és Románia is az Európai Unió tagja lett - kiadta az EU teljes területére érvényes európai elfogató parancsot.

A román rendőrök hétfőn őrizetbe vették V. Lászlót, és intézkedtek a kiadatásáról. "Amint a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos értesítést kap arról, hogy hol és mikor adja át a román hatóság a magyar szerveknek a keresett férfit, tovább folytatja vele szemben a büntetőeljárást, fegyveres rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt" - áll a BRFK közleményében.